Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Kombilerinizin bakımı; Kış ayına girmeden önce ve Yoğun kış aylarından çıktıktan sonra periyodik olarak bakımını yaptırmanız gerekmektedir. Rutin olarak yapılan işlemlerin dışında, detaylı kontroller ve filtrelerin değişimi kombinizin sağlığı açısından önemlidir.
* Kombi bakımına başlamadan önce kombi üzerinde bulunan basınç seviye göstergesini kontrol etmeliyiz, bu seviye her marka ve modelin kapatisesine göre çalışma standartlarına göre değişiklik göstermektedir. mekanik olan seviye gösterge cihazlarında kırmızı renk ile belirtilen basıncı aşmamak kaydı ile su basıncı düşük ise kombinin alt tarafında bulunan küçük su alma vanasından su ilave ediyoruz. Yeni çıkan kombilerde dijital sensör yardımı ile su aldırılabiliniyor ve basıncı dijital ekrandan izleyebiliyoruz. Eğer bu saydıklarım konusunda sorununuz var ise kombinizin el klavuzuna bakmanızı öneririm. Yok ise Su aldırma işlemi ile uğraşmayın zira su basıncı artacağı için kombinize, radyatörlerinize yada hattınıza zarar verebilirsiniz.
* Radyatörleriniz hava almış ise, içerisinde suyu sürkilasyon yapamaz sıcak su radyatörlerde dolaşım yapamadığı için petek yeterince ısınmaz, yada belirli bir kısmı ısınırken yarısı ısınmaz. Petek, radyatörlerin havasını kontrol ediyoruz, bunun için elinizde takım çantasına gerek yok, elinizde radyatörlerinizi aldığınızda yanında gelen küçük anahtar şeklinde olan aletten yardım alıyoruz eğer bu yok ise telaşa gerek yok düz ağızlı bir tornavida yardımı ilede bu işlemi yapabilirsiniz
Radyatörün boru bağlantılarının karşısında üst kısımda bulunan ufak vida gibi olan yeri anahtarı ile yada tornavida ile gevşetiyoruz vidayı yerinden çıkartmamız lazım, radyatörde hava var ise ilk başta hava sesi gelecek hava boşaldıktan sonra su akmaya başlayacaktır, buradaki su biraz yağlı, siyah renkte veya küf renginde akabilir telaş yapmanıza gerek yok, 1 su bardağı su aktıktan sonra vidayı kapatabiliriz. Kombiye en uzak radyatörden bu işlemi yapmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ısıtma hattımızda ve kombi üzerinden kontrol ettiğimiz suyumuzun basınçlı olması, eğerki basınç yok ise hava yada su çıkmayacaktır. Her radyatörü kontrol ettikten sonra kombinin mutlaka su kişilerbasıncını kontrol etmekte yararı var. Hava yapan radyatörler basınç oranını büyük oranda yükseltmektedir, buda bizim yanılmamıza neden olur.
* Tüm her şeyi yaptıktan sonra radyatörümüz yinede çalışmıyorsa yada yeteri kadar sıcak değil ise, hattın suyunu genellikle banyoda bulunan vanasından boşaltarak ve açık haldeyken kombiye su aldırabiliriz ve temiz su akana kadar bekleyebilirsiniz. Sonra sistemi doldurarak radyatörlerin havasını alabilirsiniz.
* Bunları yaptıktan sonra kombinizin yeteri kadar sıcaklığı vermediğini düşünüyorsanız bu konuda uzman kişilerden yetkili servislerden yardım alabilirsiniz.
Yazımız bilgilendirme amaçlıdır, Siz değerli kullanıcımız en yakın Maraş Kombi Servisi ile Kombi Servisi yada Kahramanmaraş Kombi Servisi ile irtibata geçiniz.
Google’dan sitemize gelen arama kelimeleri;
-
-
- kombinin havası nasıl alınır, kombi havası nasıl alınır, kombi bakımı nasıl yapılır, kombinin havasını alma, kombinin havasını almak, evde kombi bakımı nasıl yapılır, yoğuşmalı kombi bakımı nasıl yapılır
-
No responses yet